Followers

Tuesday, January 25, 2011

TIPS YANG SANGAT BERKESAN

Sejak dua menjak dok blog-hopping ni, Kak-M banyak jumpa blog yang ada tutorial. Memang menarik juga entry yang macam tu. Sebagai blogger baru ni, macam-macam lah nak cuba. Kak-M memang minat dunia internet ni, dah memang expose dalam dunia ni ejak umor 6 tahun lagi. Masa tu abah kak-M beli komputer dan kitaorang adik beranik dok men game aja. Dah masuk umor 9-10 tahun macam tu, kak-M dah mula tolong Abah menaip kerja-kerja dia. Kiranya waktu tu kami antara orang mula2 jugalah ada komputer kat kampung tu..hehehe...mulalah citer dok amik upah taip sana-sini dan akhirnya abah kak-M berjaya buka kedai sewa guna komputer serta alat tulis, fotokopi bagai.

source : http://www.shoutmix.com/main/

Selain tu, kak-M ada baca tentang tip-tip blogging neh. Maklum la masih baru gitu, teruja lah juga bila baca entry2 yang macam gitu. Masa tu kak-M ingat ada 4 orang jer follower kak-M, lebih kurang 3 minggu lepas lah..ahahahah bunyi macam berzaman jer kan. dah pelawat pun cuma 500+ orang jer. Tapi selesai kak-M ikut tips yang dorang bagi tu memang hasilnya sangat ketara. Now cubalah tengok dah berapa ramai follower tu yang dah jejak ke blog kak-M neh. Dengan hanya dok keloi (orang KL kata jerit) kat shoutmix blogger lain jer. Tu la antara satu-satunya tips yg kak-M amalkan..tu pun berapa kerat jer yang sempat jengah, pun baca entry yang atas sekali. kalau bosan memang pangkah la. Shoutmix pun malas nak cari..ahahaahah...jadi sebenarnya yang penting di sini kena letak satu slot untuk tinggalkan jejak bersama entry yang menarik....itu sebenarnya memanggil-manggil mereka kemari.... tu belum lagi coba tip2 lain....

Kak-M dapat simpulkan, follower kak-M ni terdiri daripada 3 kategory:

1. Depa memang suka baca entry kak-M dan terus follow
2. Depa kesian sebab follower kak-M sikit sangat
3. Depa mengharapkan kak-M follow depa balik.

heheheh...apa pun alasannya kak-M sangat berterima kasih kepada follower kak-M. Tanpa korang sapalah kak-M dalam dunia blog, ibarat dok cakap sorang2.

*** experiment succeed

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...