Followers

Tuesday, January 18, 2011

Novelis Elis Mokhtar...pls support her


Elis Mohktar ni is actually my friend, tak lah rapat sangat tapi kami saling mengenali. Kami berkenalan masa kat Englad dulu. Dia datang bercuti ke Manchester sambil shopping2 dengan anak lelakinya Ferris. Dia ke Manchester pun sebab ada kenalannya di sana. DOk kat England tu kawan-kawan ni ibarat adik beradik. Jadi depa mai singgah rumah saja jalan-jalan, kebetulan Ferris tu sebaya dengan Danish jadi syok la budak-budak tu main mainan bersama-sama. Ada jugaklah dua tiga kali depa mai jalan-jalan. Lepas jer kami balik Malaysia terus tak pernah dengar khabar berita lagi sehinggalah semalam dik nun tag dekat FB, rupanya baru tau kes dia ni dah berlarutan sejak 2 tahun yang lalu. Sangat-sangat sedih mendapat berita kawan kita ni. Lantaran itu dia nekad untuk menulis bagi mengumpul dana untuk mendapatkan kembali Ferris yang telah dirampas darinya. Jadi mai la kita sama-sama bantu dia. Lepaih ni nak pi terus MPH beli buku ni. Harus lah kan sebab memang kenal di penulis buku ni dan anak cumel itu.

Jadi pada sapa-sapa yang singgah blog ni, jomlah kita support dia. Dia pun bukan sapa-sapa, anak menteri ker, kerabat atau artis. Dia pun rakyat biasa macam kita. Mungkin sebab tu kot, kes dia lambat dan payah nak settle. Sekarang mungkin masa dia, esok lusa manatau ada pula antara kita yang ditimpa musibah....

Tak reti la nak post masuk youtube kat blog jadi pi cari yang link bawa ni, memang ayaq mata. Bayangkan kalau lah tu sumer jadi kat keluarga kita...sedih sangat...tak dak perikemanusian gitu.

http://www.youtube.com/watch?v=RsSIcK4od_c

(Ferris Mokhtar Separation Day-THIS I S THE TRUTH...Have a look at this...this was how my baby crying on the day I have to share the temporary custody with Frank van de Ven (Dutch). Finally Frank have taken him away from me since March 03, 2009. Since that I havent seen my son until now. This is about humanity - taking away a child )

boleh juga melawat blog elis di http://ferriswithlove.blogspot.com/


*** Dood, semoga hang terus tabah, InsyaAllah Ferris akan kembali...semuanya mendoakan yang terbaik untuk hang.

1 comment:

indah.com said...

sedih la kes ni.kes ni payah la nak selesai sbb kes antarabangsa. kena wak lari mcm cerita raja bahrin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...