Followers

Saturday, January 22, 2011

KeCoH ShOuTmIx

Salam to all blogger yang singgah sini,
Sebenarnya isu ni dah lama kot. cuma saya jer yang baru ada masa nak blog hopping nih. Ianya ialah penipuan dalam ber-blog ni...saya pun tak pasti cemana penipuan ini di maksudkan. Apa yang saya paham ada blogger meninggalkan jejak di shoutmix box tetapi sebenarnya mereka ni tak masuk pun blog kita. Di shoutbox tu dia tinggalkan kita url dia so kita akan visit blog dia seterusnya menaikkan traffik blog dia. Sedangkan dia sebenarnya tak visit pon blog kita... ahahahaha paham ka? Rasanya ada sendikit guna klon ke hacking macam tu..

Apa pendapat kalian, pada saya ni semua berkenaan etika. Etika ber-blog-walking. Setiap blogger mesti tahu apa tujuan dia berblog. La ni buat blog pun secara tak langsung buleh collect pendapatan. hmmmm ni la pasainya agaknya... Iklan Nuffnang tu la..semuanyanya dok pakat nak naikkan traffik... takpalah masing-masing la..pada saya iklan tu cuma sampingan, berapalah sangat, Blog saya ni pon sebagai mengisi masa lapang. Tujuan asal pon nak jual barang2 terpakai, sekali syiok pula, saya mula berkarya dan berkongsi idea..

Tentang shoutmix box tu, pada saya ianya penting gak sebab ada customer yang berminat akan bertanya di situ so saya biarkan, sapa-sapa yang rasa nak menipu di blog saya ni buatkan, ingat tuhan nampak, berdosa tau....

Moral of story...buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali...

keterangan terperinci berkenaan penipuan ni boleh visit beberapa blog seperti

http://www.zackentry.com/

7 comments:

indah.com said...

kalau ada mcm tu,x syoq la pulak. tapi kita bukan nak sgt duit iklan tu. tu hanya sampingan

Emma said...

betul3x

:: Zanna :: said...

mmg btol2...tp kte berblogging utk seronok...eheh

n3 baru zanna jom terjah ^.^

LurvelyAmiera said...

haah..kdg2x tak terlepas jgak mcm 2...drop bace 1 entry jew coz mase terhad sgt sbb b'kongsi laptop...^_^

Emma said...

hmm...jangan ada pula tak taksub sampai terlupa kerja hakiki yang lebih dimanahkan....esok nun kat sana jenuh nak jawab...

indah.com said...

baca lam blog nurizspace, denaihati
ada sebut masalah ni

anuar said...

tApi SayA BeTul2 VisIT Kak M..Ni BuKTinya..
http://anuar5611.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...